Отлагането на соли по шията е много коварно нещо. Сами по

...
Отлагането на соли по шията е много коварно нещо. Сами по
Коментари Харесай

Причините за солните отлагания във врата и как да се справите с тях

Отлагането на соли по шията е доста подло нещо. Сами по себе си солите не ни предизвикват никакъв дискомфорт, с изключение на скърцане във врата, само че могат да доведат до доста неприятни затруднения. Една от тези последствия е остеохондрозата, а това е неприятна раничка, разбирате ли. За да не се стигне до това, би трябвало да действате неотложно и да се отървете от ненужните спестявания.

Ще ви разкажем за аргументите за солните отлагания и по какъв начин да се справите с тях.

Солни отлагания по шията

Има мнение, че главната причина за натрупването на соли е несъразмерният банкет на сол. Учените обаче от дълго време отхвърлят ​​този факт. Но каква е същинската причина тогава? Всъщност факторите могат да бъдат доста и в никакъв случай не може да се каже сигурно кой от тях е изиграл решаваща роля.

Някои лекари настояват, че тапите предизвикат несъразмерната консумация на храни, съдържащи протеини. Но въпреки всичко множеството имат вяра, че всичко е обвързвано с недохранване и затънал метод на живот. И сме склонни да го имаме вяра. Доказано е, че натрупването на соли на врата по-често тревожи хората, които прекарват доста време с наведени глави. Особено тези, които работят доста на компютъра.

Поради дълъг престой в едно и също състояние, мускулите се преуморяват и в следствие изцяло губят тонуса си. Това, несъмнено, не е главната причина, само че рискът от струпване на сол се усилва доста. Поради отлагането на соли, шийните прешлени претърпяват дегенеративни промени и притискат нервите, които минават в цервикалната област. Това води до херния на нервните окончания, инфектиране, отичане и мощна болежка. И една от аргументите за остеохондроза.

Преди да ви кажем по какъв начин да лекувате тази неприятна раничка, желаеме да ви кажем по какъв начин да я предотвратите. Основният проблем е храненето, което значи, че би трябвало да го коригирате малко. Важно е да се управлява количеството употребяван протеин и да се основат условия за по-добро мелене на храната.

От диетата е по-добре да изключите рибата и месото от мастни сортове, както и животинските вътрешности. Препоръчително е да се откажете от подправки и сосове, както и от бутер тесто, маринати, туршии и пикантни ястия. Необходимо е да добавите повече пресни зеленчуци към диетата, сокът от тиква ще бъде доста потребен.

Е, разбрахме диетата, в този момент е време да разберем по какъв начин да се оправим с отлагането на соли, защото към този момент се появи. Можете да прибягвате до обичайни средства.

Масаж
Има специфичен масаж, който разгражда солните отлагания. Повлиява добре застойните феномени в тъканите и усъвършенства кръвообращението. Ако намерите добър експерт, това може да бъде доста дейно. Трябва обаче да се подготвите за обстоятелството, че ще отнеме доста време и ще бъде скъпо.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР